HACCP یک الگوی مدیریت ایمنی مواد غذایی است که اولین بار در سال 1959 توسط شرکت Pillsbury بهکار گرفته شد و از آن زمان تاکنون دچار تغییرات زیادی شدهاست.
استاندارد HACCP برای سازگاری شما با قوانین ملی یا بینالمللی ایمنی غذا مهم است.
این استاندارد یك ابزار مدیریت ریسك فراهم میكند كه از سایر استانداردهای سیستمهای مدیریت صنایع غذایی– مثل ایزو22000– پشتیبانی میكند.
HACCP فرایندهای تولید خوب برای بخش غذا را مشخص كرده و برای مشاركت در تجارت بینالمللی مفید است.
این استاندارد بهویژه برای تولیدكنندگان، سازندگان، صنایع فراوری، و خدمات غذایی مفید است.
اگرچه HACCP فقط یک الگوست و نه یک استاندارد، لیکن همچنان به عنوان شناختهشدهترین الگوی مدیریت ایمنی مواد غذایی در سراسر جهان بهکار گرفته میشود.
HACCP به معنی «تجزیه و تحلیل خطر و نقطه بحرانی» است و یک سیستم بهداشتی در مدیریت کیفیت در صنایع غذایی محسوب میگردد.
HACCP کلیه جنبههای بهداشت مواد غذایی را تحت پوشش قرار میدهد.
امتیازات HACCP علاوه بر تأمین مواد غذایی و سازگاری آن با سیستم مدیریت کیفیت نظیر ایزو 9001، کمک به توسعه تجارت جهانی از طریق افزایش اعتماد به ایمنی مواد غذایی نیز است.
به کمک استقرار این سیستم از افت سطح کیفیت بهداشتی محصول به نحو برنامهریزی شده و سیستماتیک جلوگیری بهعمل میآید،
به نحوی که مصرف مواد غذایی هیچگونه خطری برای مصرفکننده بههمراه نداشته باشد.
از این ابزار مدیریت ریسك برای مدیریت ریسكهای ایمنی غذا استفاده میشود یك استاندارد HACCP به شما امكان میدهد تا خطرات را شناسایی كرده و كنترلهایی برای مدیریت آنها در زنجیره تأمین تولید خود ایجاد نمایید.
از این استاندارد میتوان برای پشتیبانی مقتضیات استاندارد مدیریت، مثل ایزو22000 (مدیریت ایمنی غذا) استفاده نمود.
– پیادهسازی كنترل خطرات و ایمنی غذا در سطح بینالمللی
– ایجاد اعتماد در باب كنترلها برای تولیدكنندگان، سهامداران، و تأمینكنندگان
– همراستا كردن HACCP با ایزو22000 بهمنظور بهبود سیستمهای مدیریت ایمنی غذا
– مدیریت مؤثر خطرات ایمنی غذا در زنجیره تأمین
– بازنگری و بهبود مداوم سیستم شما برای حفظ كارآمدی آن